13 Kasım 2007 Salı

:: Kavak Anadolu Lisesi Astronomi Kulübü'nün Gözlemevi Ziyareti

Kavak Anadolu Lisesi Astronomi Kulübü (KALBİLİM) ilk Gözlemevi ziyaretini 11 Kasım Pazar günü OMÜ Gözlemevine yaptı. 2006 yılında okulun fizik öğretmeni Volkan Kolukısa rehberliğinde, fen sınıfı öğrencilerinin kurduğu KALBİLİM, 1. Kuruluş yılını Gözlemevi ziyareti ile kutladı. Kurulduğundan bu yana okul öğrencileri arasında astronomi ve bilim merakını oluşturmayı amaçlayan kulüp, bu doğrultuda pek çok bilimsel içerikli kulüp toplantıları ve gökyüzü gözlemleri yapmış. Astronomiyi daha anlaşılır kılabilmek için bilgisayar simülasyonları kullanarak okul öğrencileri ve yerel halka gösterimlerde bulunmuş. Yeni yapılacak okullarının projesine bir de gözlemevi dahil etmeyi başaran KALBİLİM öğrencileri, gelecekte bilimsel çalışmalar yapabilecekleri birikime sahip olmak istiyor.


OMÜ Gözlemevi ziyaretinde kulüp öğrencilerine astronomi, gözlemevi ve teleskop hakkında temel bilgiler verildi. Çıplak gözle gökyüzü gözlemi yapılıp öğrencilerin soruları cevaplandıktan sonra son günlerde popüler olan Holmes kuyruklu yıldızının gözlemi için teleskop başına geçildi. Bu aynı zamanda kulüp öğencilerinin teleskopla ilk gözlemleriydi.



Gözlemevinden çok etkilendiklerini söyleyen KALBİLİM öğrencileri, bundan sonraki ziyaretlerinde gözlem için tüm gece kalmayı planlayarak ayırldı.