12 Nisan 2007 Perşembe

:: Yeni Bir Kuyrukluyıldız: Lovejoy

Avustralya'da amatör bir gökbilimci yeni bir kuyrukluyıldız (KY) buldu. Buna yeşil kuyrukluyıldız da diyorlar çünkü çekilen fotoğraflarda rengi yeşil. Sözkonusu renk, KY'ın bol miktarda Siyonejen ve karbon dioksit içermesi. Bu yıl kuyrukluyıldız meraklısı amatör gökbilimciler bayram yapıyor. Çünkü çıplak gözle izlenebilen McNaught KY'dan sonra bu ikinci parlak KY olacak ama öyle çıplak gözle göremiyeceğiz. Özelliği McNaught KY'nın tersine Lovejoy kuzey yarımküreden uzun süre gözlenebilecek.

Kaynak: TUG

11 Nisan 2007 Çarşamba

:: Gökyüzü Gözlemi


Salı akşamı, iss gözleminin ardından gökyüzü, gözlemevi ve teleskop hakkında kısa bir tanıtım yapıldı. Ardından Venüs ve Satürn gözlendi.

6 Nisan 2007 Cuma

:: Fizik Öğrencileri Kongresi

Bilimsel platformda Türkiye'nin bulunduğu konumu daha iyi seviyeye çıkarmayı hedef edinen Ulusal Fizik öğrencileri Kongresi'nin üçüncüsü bu yıl, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fizik Kulübü yardımıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Yerleşkesi'nde düzenleniyor. Teması 'Sağım Solum Önüm Arkam Fizik' olarak belirlenen Kongre, 2-4 Mayıs tarihleri arasında tek salon, sunumlar, konferans, panel, tartışma ve poster sunumlarıyla gerçekleşecek.

http://ufok3.ogu.edu.tr/

Kaynak : BT